Bitcoin sluipt voorbij $ 32,5K, wat voedt de rally?

Op 2 januari 2021 brak bitcoin eindelijk de $ 30.000 rond 12:03 uur GMT. Dat verzet had de vlaggenschipcrypto al een aantal dagen gefrustreerd, aangezien er op veel beurzen een grote verkoopmuur was van ongeveer $ 30.000. Velen dachten dat de crypto vanaf dat niveau zou worden afgewezen en een grote terugval zou krijgen.

Maar zoals het geval was tijdens het huidige bull-seizoen, brak bitcoin voorbij die barrière en op het moment van schrijven heeft het een recordhoogte van $ 33.090 bereikt. De munt is de afgelopen 24 uur meer dan 10,8% gestegen.

Bitcoin Method brak voorbij de enorme verkooporders van ongeveer $ 30K, wat een enorm bullish momentum heeft gecreëerd na de liquidatie van shorts ter waarde van ongeveer $ 130 miljoen . Uit gegevens blijkt dat er een groeiende instroom van retailspelers op de markt is.

De vlaggenschipcrypto is parabolisch gegaan en heeft zelfs vele verwachtingen overtroffen, waardoor een nooit eerder gezien momentum is ontstaan. Na een explosie van meer dan $ 20.000, dachten veel analisten dat er een terugval zou komen voordat het bullish momentum aanhoudt. BTC trotseerde echter alle kansen en binnen twee weken heeft het $ 33.000 overtroffen. Binnen die periode heeft de crypto binnen 24 uur een winst van $ 2.000 tot $ 3.000 geboekt.

Wat veroorzaakt deze stijging?

Deze rally wordt voornamelijk geleid door institutionele beleggers die momenteel meer bitcoin kopen dan de mijnwerkers dagelijks kunnen leveren. PayPal, Grayscale en MicroStrategy hebben de wereld bewezen dat bitcoin vele rollen kan spelen, waaronder het optreden als een hedging-actief, een schatkistactief en een nieuwe waardeopslag.

Ook zou de recente schrapping van privacymunten door Bittrex deze golf kunnen voeden. Die schrapping wekte de speculatie op dat de regelgevende instantie de privacymunten vervolgens zou gaan verbieden. Veel Japanse, Zuid-Koreaanse en Australische beurzen zijn in 2020 begonnen met het schrappen van privacymunten vanwege de nieuwe FATF AML-richtlijnen. Nu lijkt de regelgevende instantie in de VS begonnen te zijn met het onder druk zetten van uitwisselingen om hetzelfde te doen.

Als veel meer crypto-uitwisselingen besluiten dezelfde weg te bewandelen, kan de lijst van privacytokens massaal worden geschrapt voor de meeste, zo niet alle, gerenommeerde uitwisselingen. De meeste spelers in de cryptoscene uitten hun ongenoegen over de verhuizing en bekritiseerden de regering omdat ze besloot hard aan te pakken tegen iets dat voornamelijk onder hun fundamentele rechten voorkomt, namelijk privacy.

De meteorische piek

Amper 12 jaar oud, heeft bitcoin een snelle explosie meegemaakt sinds maart toen het onder de $ 5.000 stond. PayPal kondigde aan cryptotransacties te ondersteunen en in oktober 2020 vergeleken analisten van JPMorgan Chase de crypto met goud. Ze zeiden:

„Bitcoin zou de komende jaren intensiever kunnen concurreren met goud als ‚alternatieve‘ valuta, aangezien millennials na verloop van tijd een belangrijker onderdeel van het beleggersuniversum zullen worden.“

Verschillende centrale banken hebben gereageerd op de sterke stijging van crypto’s en het dalende wereldwijde gebruik van contanten door hun plannen te introduceren om door banken gesteunde digitale eenheden te creëren. Ongereguleerd door een van deze centrale banken, werd bitcoin een aantrekkelijke optie voor beleggers met een honger naar zijn anonieme en gedecentraliseerde karakter.

Wordt Bitcoin geaccepteerd als een vorm van geld voor gebruik over de hele wereld? Het is nu een afwachtend scenario.